torstai 21. huhtikuuta 2011

Lähtö on lähellä

Aika kulkee nopeasti ja pian perheeni lähtee Tokioon pariksi kuukaudeksi sukuloimaan.
Tällä hetkellä tilanne Tokiossa on hyvä, tosin monet ihmettelevät että kuinka päästän vaimoni ja lapseni sinne. Onhan siellä yhä se Fukushima.

Jopa neuvolassa oltiin huolissa kun kerroin että puolitoistavuotias poika lähtee japaniin. Ja vielä Tokioon!

Olenko huolissani. Rehellisesti sanottuna en. Vaikka en luota juuri lainkaan Tokion sähköyhtiön, TEPCO:n tiedotuksiin tilanteesta, niin ei tilanne kuitenkaan kriittiseltä vaikuta.

Silti mukaan on hankittuna jodi-tabletteja kaiken varalta, samoin sukulaiset ja appivanhemmat ovat varanneet paljon pullovettä siltä varalta että vesijohtoveteen tulee lapsia koskevia rajoituksia.

Omalta osaltani suurin huoli on lähinnä oma yksinäisyyteni. Olenhan erossa muusta perheestäni ensimmäistä kertaa näin pitkän ajan. Aikaisemmin olen onnistunut junailemaan aina lomaa edes osaksi aikaa ja lähtemään mukaan.
Vaan onhan täällä lemmikki-eläin seuranani ^_^

Mutta koska työsuhteeni (joka onneksi lopulta toteutui!) on melko uusi, ei minulla ole mitään mahdollisuuksia lomailla. Eikä lentolippuunkaan oikein riitä rahaa.

Nykyaikana etäisyydet onneksi ovat lyhentyneet. Esimerkiksi Skype mahdollistaa helpot videokeskustelut. Tosin aikaero vähän kiusaa.

Jottei nyt tuntuisi että tässä ihan välittämättä Fukushiman riskeistä ollaan liikkeellä, niin on sieltä jo katsottuna evakkopaikat tuttavien ja sukulaisten luota, jonne pääsee vaikka koko ajaksi asumaan jos Tokion tilanne muuttuisi huonoksi.
Ja jos tilanne myös Kansain seudulla ja etelämmässä/lännemmässä alkaisi heikentyä Fukushiman puhaltaessa ilmaan suuret määrät säteilevää moskaa ja tuulten niitä levittäessä, tehdään heti evakuointi joko suoraan suomeen tai sitten Koreaan ja sieltä jotakin reittiä takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti