maanantai 14. maaliskuuta 2011

Tieto kulkee suomen kautta

Tokiossa möhlittiin sähkön säästämisen kanssa ja pahasti.

Sähkön säästämiseksi kaupungissa kierrätetään sähkökatkoja siten, että sähköttä oleva alue vaihtuu aina kierrossa. Katkos siirtyy siten alueelta toiselle kiertona.

Tiedotus tästä oli todella surkeata. Television kautta sai vain yleiskuvaa katkoista, tarkkaa tietoa ei osattu antaa vaan kehotettiin katsomaan netistä.
Netistä?

Japanilaiset eivät ole suomalaisten kaltaisia tietokonefriikkejä ja varsinkin vanhemmat ihmiset ovat täydessä nettipimennossa.

Varmuuden vuoksi vaimo soitteli vanhemmilleen ja sisarilleen ja kysyi onko heillä selvyyttä siitä milloin sähkökatko tulee heidän asuinaluielleen. Ei ollut.
Onneksi tieto meni tätä kautta perille, sillä sähkökatkon sattuessa mm. hissit pysähtyvät eivätkä kaikki kykene kulkemaan portaita pitkin.

Vaikka me saimme tietoa eteenpäin, niin monella ei ollut yhtä hyvää nettitietojen jakelijaa saatavilla. Äkillisten sähkökatkojen jäljiltä onkin nyt tullut varsinainen valitusryöppy ja likapyykkiä pestään varmaan tämänkin seurauksena vielä pitkään.
Vastuuta pallotellaan niin paikallishallintojen kuin sähköyhtiön välillä. Kukaan ei halua ottaa syitä ja viimekädessä onnettomat asiakasneuvojat saavat tuntea vihanpurkaukset tietämättä miten vastata ja selittää tapahtumaa - eiväthän hekään yleensä itse tienneet sähkökatkoksista ennen kuin sellainen tuli kohdalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti