maanantai 30. tammikuuta 2012

Ai sisällä hyvästit?

Eihän tätäkään tullut koskaan ajateltua. Siis että tapamme sanoa hei hei, näkemiin jne. tapahtuu eteisessä. Isäntä / isäntäperhe hyvästelee vieraansa eteisessä josta vieras sitten ulos, ehkä vielä ovelta huiskutetaan.

Vaimolle tämä on ollut monesti ihmetys, sillä Japanissa tullaan vähintään oven ulkopuolelle sanomaan hyvästit, usein vielä saatetaan lähimpään risteykseen. Toki jos on todella huono ilma eikä nopeasti pysty ottamaan sopivaa vaatetusta, voidaan vieraan niin hyväksyessä jättää hyvästit myös eteisessä.

Tämä asia nyt sattui nousemaan esille, kun Japanissa esitettiin noin tunnin ohjelma Suomesta. Ja siinä ihmeteltiin suuresti kun kukaan ei tullut ulos vieraan lähtiessä.

Ihan hauska näkövinkkeli suomeen tuo ohjelma, löytyy ainakin youku-videosaitilta.
Ikävä, että tuo youku-saitti tuntuu nykyään olevan aivan jumissa. Youtubesta tätä ei tunnu löytyvän - jakson nimi on 世界行ってみたらホントはこんなトコだった フィンランド  (sekai itte mitara honto wa konna doko datta finrando).
Ohjelmassa oli muutakin mielenkiintoista, esimerkiksi japanilaisia ihmetytti kovasti se, miksi suomessa heitetään kalojen mäti hukkaan. Tuossa japanilaiset menivätkin kalastajan tiloihin ja hörpsivät suoraan mädit suihin suomalaisten kauhuksi.





2 kommenttia:

  1. Löysin tänään tän blogin kun etsin blogeja kulttuurieroista. Äärimmäisen mielenkiintonen ja silmiä avaava!

    VastaaPoista
  2. Heitetäänkö suomessa oikeasti kalan mäti hukkaan? Isäni harrastaa kalastusta ahkerasti ja meillä myös syödään eri kalojen mätiä reilusti...

    VastaaPoista