tiistai 8. marraskuuta 2011

Pottaharjoitusta ja sukupuolihäpeämistä

Poika on siinä iässä, että potta/wc-harjoituksia tehdään.
Hyvänä apuna toimivat piirretyt opetusvideot, joissa pikku-tiikeri nimeltä Shimajiro (しまじろ) harjoittelee wc:ssä asiontia.

しまじろ harjoittelee kyykkypöntöllä
Tässä onkin mielenkiintoinen kulttuuriero. Kyllähän suomi-äiditkin puhuvat kakkajuttuja jne, mutta  suomalaiset(kin) tirskuvat ja pervottelevat kun katsovat youtubesta noita japanilaisia Shimajiro-tiikerin opetusvideoita pöntöllä asioinnista, takapuolen pyyhkimisestä sun muista.
Eihän tuo nyt ole normaalia opettamista, hyi.

Tuon pervottelun ymmärtäisi kehoon (ja sen eritteisiin) ankarasti suhtautuvien maiden ja kulttuurien kohdalta vielä, mutta että suomi. Suomi! Saunan ja luonnollisen alastomuuden mallimaa.

Siinä onkin vaimolla ihmettelmistä kun suomessa tupataan olemaan yhteissaunassa yleensä siihen 11-12 vuoden ikään asti ja sen jälkeen jos pojalle tai tytölle tulee liian häveliäs olo niin alkaa yksin saunomisen kausi.. Joka monen kohdalla päättyy viimeistään yliopisto tms. vaiheessa bileiden myötä.
Joillakin yhteissaunominen lähiomaisten kanssa jatkuu pitkälle, joskus läpi koko iän. Ja ei sekään ole harvinaista, että samaan aikaan mukana on muita tuttavia.

Ja nämä samat ihmiset sitten pitävät pervona jotakin lasten vessatoimituksista valistavaa videopätkää?
Ja käyttävät puuceeta? Tai ihan metsää? Me suomalaiset olemme omituisia... :)

Japanissa on toki yhteiskylvyn perinne. Kuitenkin on harvinasta, että koulua käyvä enää menisi yhdessä kummankaan vanhemman kanssa kylpyyn. Jos ei lasta hävetä niin vanhempaa hävettää.
Vaimoni sanoi, ettei voisi mennä edes oman äitinsä kanssa onseniin muuten kuin pyyhkeellä verhoutuneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti